GYROTONIC®

Het GYROTONIC EXPANSIONSYSTEM® is een oefentherapie, een dynamisch trainingssysteem. Het is afkomstig uit Amerika en wordt al 30 jaar beoefend. Het is een dat steeds in ontwikkeling is, onder leiding van uitvinder Juliu Horvath. De docenten volgen iedere twee jaar een update cursus en werken onder licentie, wat inhoudt dat je alleen gyrotoniclessen mag geven als je gecertificeerd bent. Iets dat bijvoorbeeld met Pilates en Yoga niet het geval is. Er zijn wereldwijd vele beoefenaars . In Nederland is het betrekkelijk nieuw. Het gyrotonic expansion system is een nieuwe manier om gezond te worden en te blijven!

GYROTONIC helpt revalideren, repareert blessures, zorgt voor het noodzakelijke onderhoud en kan door iedereen beoefend worden onafhankelijk van leeftijd en gezondheidstoestand.

De cliënt zal ontdekken hoe alle delen van het lichaam samenwerken als een functioneel geheel en dat het lichaam gaat werken zoals het is ontworpen. Bewegen bevordert de gezondheid en gyrotonic training helpt het lichaam weer naar zijn volle potentie te presteren.  Er wordt iedere sessie aan het hele lichaam gewerkt (holistisch), nooit alleen aan de plek van de klacht (partieel).Het hele lichaam is nodig om de ziekte, klacht of blessure te verhelpen. Iedere oefening is een voorbereiding op de volgende, maar is ook een complete oefening op zich.

De oefeningen worden uitgevoerd op een speciaal ontworpen houten apparaat, de professionele Pully Tower Combinatie Unit, onder privé-begeleiding van een gecertificeerd docent.

Het apparaat is volledig aanpasbaar en wordt nauwkeurig afgestemd op de cliënt en kan daardoor voldoen aan de behoeften van veel soorten mensen in verschillende condities en met verschillende lichaamstypen.

GYROTONIC is wereldwijd een van de meest gebruikte en succesvolste trainingssystemen voor privé coaching. De oefeningen helpen de cliënt zijn spieren tegelijkertijd zowel te trainen (versterken) als te stretchen (strekken), terwijl de tissues in en rondom de gewrichten worden gestimuleerd en versterkt . Synchroon met de oefening lopen corresponderende ademhalingspatronen, die de coördinatie en het uithoudingsvermogen verbeteren en het hart en de longen stimuleren. De cirkel- en spiraalvormige bewegingen, die het systeem karakteriseren, helpen om de functionele capaciteit van de ruggenwervel te vergroten en dragen bij aan een driedimensionaal bewustzijn. De bewegingen stimuleren ook de verschillende organen, het zenuwstelsel, de lymfeklieren, voorzien het bloed van zuurstof en openen de energiebanen (meridianen).

GYROTONIC is ideaal bij rug-, bekken-, schouder –en nekklachten, evenals knieblessures
GYROTONIC geneest opgebouwde beroepsblessures bij bijv. dansers, musici, zangers, sporters enz.
GYROTONIC ondersteunt chronische aandoeningen.
GYROTONIC helpt revalidatie na operaties

GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® en GYROTONIC® zijn geregistreerde handelsmerken van GYROTONIC® Sales Corp. en worden onder licentie gebruikt.

GYROTONIC®
STUDIO TRUUS BRONKHORST
Buiten Kadijken 58
1018 ZS  Amsterdam
INFO +31 (0)6 55113976
E-MAIL gmh.bronkhorst@hetnet.nl