War Is Over 2016-2017

Truus Bronkhorst & Trippin Angels
WAR IS OVERBeeld WIOWar Is Over is een stuk dat niet gaat over oorlog. Dat zegt de titel al. Toch lijken de woorden ‘war is over’ te impliceren dat het gaat over het voorbije gevecht. Maar dat is niet zo. War Is Over gaat over de verzoening. Over amor vincit: de liefde die alles overwint. Het is een vredesbezwering die met alle elementen van vroeger, juist vooruit wil blikken.

In het seizoen 1996/1997 maakte Truus Bronkhorst de voorstelling Friends. Nu, 20 jaar later, zijn de friends terug. In haar nieuwe dansvoorstelling War Is Over choreografeert Truus Bronkhorst samen met haar oud-dansers Jean Louis Barning en Marc van Loon. Als de Tripping Angels hebben zij (Barning, Van Loon, Wobine Bosch) de afgelopen tien jaar performances gemaakt voor de clubscene waarbij ze theater en spektakel verenigen. Nu keren zij met deze ervaring terug naar de dansvloer waar ze ooit begonnen. Ook danst Truus met dansers die vroeger deel uitmaakten van haar groep.

War Is Over is het sluitstuk van een reeks performances van en met Truus Bronkhorst, begonnen in 2010 waarin de samenwerking met zeer verschillende choreografen en danspartners opviel. Vaak werd de tegenstelling benadrukt: minimalistisch versus expressionistisch, oud versus jong, danser versus acteur, eenling versus groep. Nu is het tijd voor de hereniging. Samen met haar vrienden, haar dansers, danst Truus vol hoop en vreugde. Alles is vergeven.

War Is Over is een coproductie van de Stichting van de Toekomst en Trippin Angels. Op het toneel staan vooralsnog:
Truus Bronkhorst, Sylvie Huysman, Marc van Loon, Jacob Nissen, Marco Gosseling. Choreografie: Truus Bronkhorst & Trippin Angels

Speellijst volgt. Hou de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.